Nautische examens Nederland
Home » Marcom-A

Marcom-A

Marcom A, ook wel het algemeen certificaat genoemd is nodig voor het bedienen van apparatuur over grote afstanden zoals MF/HF (midden en kortegolf) of via satellieten (Inmarsat).
Het examen bestaat uit 2 onderdelen namelijk voorschriften, procedures en techniek en Nautisch Engels. U krijgt hiervoor 2 uur de tijd.  De Operationele Vaardigheden is een verplicht onderdeel van het examen. Onder leiding van een ervaren docent leert men op de simulator en met andere aanwezige apparatuur en boekwerken om te gaan met alle moderne communicatieapparatuur. Gedurende de operationele vaardigheden worden verplichte onderdelen voor het Algemeen certificaat voor de maritieme radio communicatie behandeld. De tijd die hier voor nodig is, hangt mede af van ervaring en inzicht van de kandidaat. We maken afspraken met de cursist over de lesdagen.
Het is ook mogelijk les te krijgen in de theoriestof. Hier staan 2 dagen voor. De lessen, worden evenals de Operationele Vaardigheden verzorgd door Tienstra Organisatie Nautische opleidingen en vinden plaats in Grou. Voor degene die van ver moeten komen is er in Grou voldoende gelegenheid om te overnachten.