Nautische examens Nederland
Home » Marcom-A

Marcom-A

Marcom A, ook wel het algemeen certificaat genoemd is nodig voor het bedienen van apparatuur over grote afstanden zoals MF/HF (midden en kortegolf) of via satellieten (Inmarsat).
 
Het examen bestaat uit 3 onderdelen namelijk procedures en techniek, topografie en Nautisch Engels. Het examen duurt 2,5 uur. Mensen die in zeevaart zitten of zeezeilers doen bij Nautische Examens Nederland het examen. Bij Marcom-A hoort ook Operationele Vaardigheden. Dit duurt 2 dagen. In samenwerking met Tienstra Organisatie Nautische opleidingen (TON) verzorgen wij de Operationele Vaardigheden. Onder leiding van een ervaren docent leert men op de simulator en met andere aanwezige apparatuur en boekwerken om te gaan met alle moderne communicatieapparatuur.
 
Het is ook mogelijk les te krijgen in de theoriestof. Ook hier staan 2 dagen voor. De lessen, worden evenals de Operationele Vaardigheden verzorgd door Tienstra Organisatie Nautische opleidingen en vinden plaats in Grou. Voor degene die van ver moeten komen is er in Grou voldoende gelegenheid om te overnachten.